Er dukken besat?

Jeg fandt den her mærkelige dukke, på en til salg side på facebook. Kvinden der solgte den, vidste ikke meget om den, sagde hun.

 

Om hun virkelig ikke vidste noget om den, ved jeg ikke, måske hun bare ikke ville fortælle mig det. Men hun ville i hvert fald meget gerne af med den, af en eller anden oversag, men som hun sagde da jeg kom for at hente den, hun skulle bare af med den, for det var ikke en hun ville have mere. Hun nærmest smed den i mine arme, og lukkede døren. Lidt mærkeligt, men tænkte bare, at hun nok bare havde travlt.

Hverken jeg eller formanden havde set sådan en dukke før, så jeg ringede til min mor i håbet om, hun måske kendte noget til den. Men nej hun havde heller aldrig set, sådan en dukke før. Formanden og jeg begyndte at søge nettet tynd, for at finde ud af hvad det er for en mærkelig dukke. Jeg skrev til kvinden der solgte mig dukken, om hun kunne fortælle noget om den, men hun skrev bare, at hun ikke vidste noget som helst om den, så mærkeligt, man skulle da mene, hun bare vidste hvor hun havde fået den fra. Nå men så er jeg så heldig, at min dejlige mand kan finde alt, virkelig alt, om alt på nettet 🙂 .

Formanden fandt ud af, at det meget vel kunne være en Luxembourg dukke, med 3 ansigter. Den er fra 1900 tallet. Den er håndlavet og malet, måske derfor der kun er lavet 100 stk. af den 😉 , hvilket jo gør den meget sjælden. Den er i super fin stand, den ligner faktisk en helt ny dukke. Den var en dukke, nyfødte piger fik. Om det var de mere velhavende eller om det var alle nyfødte pigebørn ved jeg ikke. Men det er en rigtig fin dukke, så kunne godt forstille mig, at det kun var de mere velhavende, der fik sådan en. Hvis der er nogen der ved mere om den her dukke, er i meget velkommen til, at skrive til mig. Måske er der nogle bedstemødre der ude i verden der ved noget, eller måske endda en der selv har haft sådan en dukke 🙂 .

Som sagt så har den 3 ansigter, som man kan dreje, alt efter hvilket ansigt man ønsker dukken skal have, så har den en kyse/hue der skjuler de 2 andre ansigter. Ret uhyggeligt, hvis i spørg mig. Lige da den kom her hjem, fik den plads i min gamle gyngestol, i stuen. Jeg har ikke bemærket noget mærkeligt ved dukken. Kun lige en tidlig morgen, hvor jeg kom ind i stuen, hvor der ud af det blå kom en lugt af meget gammelt og jordslået, og med et var lugten væk igen.

Formanden derimod har haft nogle underlige oplevelser, her i hjemmet siden vi har fået dukken. Den første nat, hvor formanden skulle på wc, midt om natten. Allerede da han står ud af sengen, har han en mærkelig følelse af, at noget er anderledes, på en uhyggelig måde. På vej ned af trappen, bliver den fornemmelse stærkere, og da han når gangen for enden af trappen, hvor Scober (hunden) sover om natten, føles alt bare forkert. Scober opføre sig mærkeligt og var urolig. Så formanden skyndte sig, at blive færdig og LØB op i seng igen 🙂 . De efterfølgende nætter efter dukken er kommet ind i huset, har formanden oplevet mærkelige lyde inde fra stuen og flere gange hørt en lille barnestemme. Han har set sorte skygger bag sig, som om der stod en, og han føler sig til tider overvåget. Jeg har nu sat dukken i et glas skab, på en helt bestemt måde, så jeg kan se, om/hvis hun skulle røre sig. Hvem ved, måske den er besat.

 

 

4 thoughts on “Er dukken besat?

    1. Hej Kurt. Jeg tror nu ikke det er en forbandelse. Måske bare en sød tidligere ejer af dukker, der stadig passer på den, så derfor behøver du ikke rense den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.