Hvad er en orb?

Nu er orbs et meget omtalt emne, og der er så mange teorier om, hvad det er. Faktisk tror jeg at hvert eneste menneske, har hver deres mening om,  hvad en orb er. Nogen mener det er ånder, eller energier, andre mener det er hvileløse sjæle, der flyver rundt i luften. Måske det bare er billedefejl.

Det kan være meget svært at forklare, hvad en orb er, men jeg vil prøve at forklare, hvad jeg mener det er, så næsten alle forstår det, da det jo hurtig, kan blive ret teknisk, og svært at forstå. Ordet orb stammer fra det latinske ord orbis ‘ring’ som betyder ring eller cirkel. Jeg mener at i, de fleste tilfælde, er en orb, støv, dug eller regn. Orben er rund, fordi linsen er rund, havde linsen været firkantet eller trekantet, ville orben ændre form. Formanden har her lavet, en trekantet linse, og se hvad der sker.

De bliver sjovt nok halve, når de når kanten af linsen, og det gør de fordi, linsen jo ikke længere er rund i kanten, så lyset når ikke længere, rundt om orben (støvet), ude i kanten, men dog stadig i midten. Det er derfor de stadig, er runde, i midten. Når man tager et billede med blitz, i et rum indenfor. F.eks. et rum i et hus, stald eller lade, vil der altid være støv. Ja også selvom du lige har gjort hovedrent 😉 .

Et støvkorn/støvpartikl er så lille og fin, at der ikke skal meget til, at få den til at “danse” i luften, faktisk skal du bare gå stille og rolig, gennem et rum og så er der støv i luften. Lyste fra en blitz, overbelyser og bøjer sig om støvet, og danner derved denne lysende kugle. Det samme gælder for regn og dug. Det vil sige at det “bare” er lyset fra blitzen, der får orben til at lyse, og derfor man kan se støvet, duggen eller regnen på billeder og video. Men selv med en normal lygte, infrarød lys eller bare solens stråler, kan man faktisk se dem.

Fordi jeg mener de er spændende, er måden de bevæger sig på. Der er teorier om at spøgelser/ånder tiltrækker og frastøder orbs (støv) , hvis et støvkorn/støvpartikl flyver igennem luften, og pludselig flyver en anden vej, eller måske begynder at bakke, så mener jeg, at der kan være noget, der tiltrækker eller frastøder den, måske et spøgelse eller en ånd. Men en orb kan også være en billede fejl. Når man tager et billede, kan der komme et hår ind foran linsen, eller andre helt naturlige ting, som insekter, og få det til at se mærkeligt ud. Hvis bare det er tæt nok på, eller langt nok væk, kan det være rigtig svært at se hvad det er.

Som i kan se her, det er bare et hår der er tæt nok på, og på billede ligner det næsten en orb, der kommer flyvende. Her er et billede af nogle bær der bliver kasten ned foran kameraet, med det ligner ikke bær.

Her er det helt normalt vand, som bliver sprøjtet ud i luften, også derfor jeg mener, at regn og dug kan ligne små lysende kugler i luften.

Nogen mener faktisk også at orbs, er farlige. Men eftersom jeg mener, det er støv, så det nok kun astmatiker, orbs er farlige for 😉 . Det er rigtig svært at forklare, hvad en orb er, uden at det bliver, helt vildt teknisk. Men håber jeg har fået det forklaret godt nok, så i nu ved, hvad jeg mener en orb er. Hvad mener du, en orb er?

5 thoughts on “Hvad er en orb?

 1. Jeg så en Orb ,mens jeg gav Kiro terapi ca 25cm i diameter ,den stod et stykke tid i rummet på min klients venstre side var kommet til skade med højre ben ! Jeg følte det var en helbrededende energi den fløj væk da der var gået et stykke tid ! Kyle Gray og Dianna Cooper siger det er engle agtige væsner ,når man læser om dem bliver de omtalt som noget på fotografier ! Jeg har en veninde som har set Orbs to gange ,så det kan man ikke bortforklare som støvkorn mm !

  1. Hej Lasse.
   Der er rigtig mange meninger om hvad en orb er, nogen mener det er ånder, og andre at det “bare” er støv. Jeg mener at det “bare” er støv. Det er måden de bevæger sig gennem luften på, der gør dem interessante for mig. 😉

  1. Hej Majbrit.
   Beklager det sene svar. Det kommer helt an på, hvordan du så det. Der kan være mange ting der spiller ind. Små insekter, kan godt lyse op som en rund kugle, hvis der kommer direkte lys på, eller hvis man ser dem gennem et kamera. Det samme gælder for regn, dug og støv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.