Urban Explorer.. Indbrud.. Nej vi kigger bare

Jeg bliver så gal når jeg ser eller læser om de her urban explorer, der vel og mærket ikke har fået tilladelse det at gå ind. Men det jo åbenbart det, der er det sjove i det for dem. At bryde ind forladte steder og så tage billeder, uden at blive opdaget. Som de fleste af dem siger, vi rør ikke ved noget, men kigger bare.

Der kørte engang et program i tvét, om 2 personer der tog rundt i verden, og brød ind forladte stedet eller urban explorer som de nok selv vil kalde det. Der kunne man se, at de kiggede gamle papir igennem og flyttede rundt på ting og møbler, for at få det perfekte billede. Jeg kan godt sætte mig ind i, at det er vildt fedt at finde et helt uberørt forladt sted og så tage billeder af det, for det syntes jeg virkelig også er fedt. Men jeg kan ikke sætte mig ind i, at de gør det uden at få lov. Her i danmark er der ALTID en ejer, enten en privat person, kommune eller så det staten, der ejer det. Spørg man ejeren om lov til at gå ind og tage billeder, får man stort set altid lov til det. Det kan godt være de kalder det for urban explorer, men hvorfor ikke bare kalde det, det som det i virkeligheden er, nemlig indbrud. Bare fordi stedet er forladt og der ikke har været nogen der i 100 vis af år, er der stadig noget der ejer det. Det ville jo være det samme hvis jeg brød ind i deres hus, når de ikke var hjemme og tog en masse billeder, ville de syntes det var okay? Nej bestemt ikke. Men jeg stjæler jo ikke noget, jeg kigger bare. Derfor er det sku stadig indbrud og du skal ikke blide mig ind, at hvis de finder noget af værdi, de så ikke tager det med sig, dermed ikke sagt at det er alle der gør det. Bare fordi min dør står åben, betyder det jo ikke folk er velkommen til at gå ind. Det er indbrud, og det er ikke i orden i min verden. Urban expolrer ødelægger faktisk også mange gange vores mulighed, som ghosthunter, at undersøge stederne, fordi ejerne derved har haft dårlige oplevelser.  Jeg læste den anden dag at de i USA, har taget kampen op med de her urban explorer.

De har fået lavet noget der minder om el tavler der skyder farve i ansigtet på de indtrængende, det kun vagtfirmaet, der har et middel som kan fjerne farven igen, og så bliver de retsforfulgt. Det brude vi os have i danmark, for det er indbrud i mine øjne. Men hvem ved, måske bliver de allerede brugt i danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.