Happy Halloween

Så blev det Halloween, og man skulle tro at det er den eneste dag, vi “fejrer” de døde, med det er det ikke.

Halloween som faktisk hedder All Hallows Eve, som er det engelske navn på allehelgensaften, men som så er blevet forkortet til Halloween. Halloween fejres den 31. oktober, altså i aften, den aktuelle nat mente man, at de døde kunne færdes frit rundt, i store følger med nisser, alfer og andre væsener. Traditionen handler om uhygge og død, fordi den bygger på en gammel folketro på, at der denne aften var særlig stor risiko for, at de døde vendte tilbage for at hjemsøge de levende. Derfor klæder man sig uhyggeligt ud, og tænder lys i uhyggelige græskarmænd for at skræmme de dødes ånder væk.

Alle sjæles dag er en romerskkatolsk højtid og fejres den 2. november, frem for alt fokuserer man på ens afdøde slægtninge. Det er ligesom den mexikansk fejring Día de Muertos, på dansk De Dødes Dag, som fejres den 1. og 2. november.

Allehelgensdag, som fejres den 1. søndag i november, som i år er på min fødselsdag. Dagen er til minde om alle kristne helgener og martyrer. I de senere år er det blevet en almindelig skik at mindes de døde på allehelgensdag, ved at tænde lys på gravene. I mange kirker oplæses navnene på det forløbne års afdøde i sognet.

Så vi fejrer de døde i stor stil i hele verden. I følge gammel folketro, så skulle de døde jo have fri adgang til vores “verden” i aften. Så mon ikke formanden og jeg skal se om vi kan få dem i snak i aften.

Jeg har trukket en vinder, af denne (u)hyggelige sjove spil, som i kan se på facebook, senere i dag. Tak til alle som har deltaget, og alle som støtter mig. Tak til Hyggeonkel som gjorde denne konkurrence mulig. Rigtig Happy Halloween..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.