“Ghost Box” En opgraderet udgave af ånden i glasset?

Jeg har skrevet lidt om det før, (læs om ouija board her) Ånden i glasset, det som mange mener er et farligt spil. Ghosthunting.dk fik rigtig meget huk, da vi valgte at spille det, på landsdækkende tv. Lige som ouija board, er ånden i glasset en måde at snakke med ånder og spøgelser på.

Det var ikke kun folk hjemme i de danske stuer, der røg til tasterne, efter de havde set afsnittet af spøgelsesjægerne, nej også nogle clairvoyante og mange af de andre paranormale grupper, og ja der findes faktisk andre grupper end Ghosthunting.dk 😉 det bare ikke nogen man høre om.  Men mange af dem, havde bestemt ikke noget pænt at sige om Ghosthunting.dk. De mente vi var dybt uansvarlig, fordi det jo var på tv, så mente de at vi derved opfordre folk til, at spille ånden i glasset, i stedet for at advare imod det. Men vi hverken opfordre eller advare imod ånden i glasset. Vi tester derimod spillet, for at finde ud af om der virkelig er noget “farligt” ved det.

Stort set alle større paranormale grupper med respekt for sig selv, har en ghost box, også kaldt en Spirit box. Til dem af jer der ikke ved hvad en ghost box er, er det en radio, der scanner FM båndet, igen og igen uden stop og derved laver hvid støj, som det siges at ånder og spøgelser, kan snakke igennem. Alle større grupper har sådan en, og de bruger den flittigt, også mange af de udenlandske grupper bruger den. Men hvis man tænker over det, så er ghost boxen vel i bund og grund, den moderne udgave af ånden i glasset. Man spørg ind til ånderne/spøgelserne, og de kan så svare, ved at snakke gennem radioen. Ved ånden i glasset, staver de deres svar. For mig at se er det, helt der samme. Men hvorfor advare de andre grupper, så ikke imod ghost boxen? Ghost boxen kan vel i princippet, være lige så “farlig” som at spille ånden i glasset.

Så der nok mange der tænker.. Jamen Karina.. Ånden i glasset er et oldgammelt spil, som dæmoner kender og de kan skjule sig i det. Ja men men men, man siger jo, at dæmoner er så kloge, så hvorfor, skulle de så ikke kunne “gemme” sig i en ghost box. Hvorfor skulle dæmoner ikke være med på moden. Det siges jo at dæmoner kan udgive sig for at være ens afdøde slægtninge, når man spiller ånden i glasset. Men det kan de vel også gøre, over en ghost box. Så længe, at INGEN har det rigtige svar på hvor “farligt” det er, eller ikke er, så mener jeg, man hverken kan eller skal opfordre eller advare imod det, og i stedet for at pege fingre, af de grupper der “tør” teste det, så giv dem da high five. De sætter jo i nogens øjne, livet på spil for at finde svaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.