Hjælp en dæmon!

Sig ordet dæmon og folk går i panik. For dæmoner er jo farlige, de er sendt fra helvede, som en del af satans hær, eller er de? Der er så mange teorier om, hvad og hvem dæmoner er. I dag er en dæmon noget vi betegner, som farligt og virkeligt ondt. Men har en dæmon altid været det?

Ordet dæmon kommer fra det gamle græske ord, der hedder daimon. En daimon/dæmon var i det gamle Grækenland, en skytsånd eller en hjælpeånd, ja du hørte rigtigt, ikke farlig. Altså et gudevæsen, der dog var laver end guderne, men større end mennesker. Dengang blev en dæmon opfattet, som god og hjælpsom. I Bibelen og det nye testamente, er dæmoner beskrevet som satans hær. Det er dæmoner der er skyld i, at folk bliver syge, og får dem til at gøre onde ting, altså de kan besætte mennesker.

Det er nok igennem disse hellige bøger, at folk begynte at frygte dæmoner, og ser dem som onde og farlige. Nu er jeg en, ikke troende person. Jeg tror hverken på gud eller satan, selvom jeg er døbt, komfirmeret og gift i den kristne tro, så tror jeg ikke på, ret meget af kristendommen. Ja det er sikkert dobbeltmoralsk, at jeg som teenager og voksen, vælger at sige ja, til den kristne tro, når lige så langt tilbage, jeg kan huske, aldrig har troet på gud. For mig er en dæmon og helligeånden, spøgelser/ånder. Men som kristen, tror man ikke på spøgelser/ånder. Men hvad er helligeånden så, og Jesus? Han døde, men blev på jorden og helbredte syge, gamle og folk som man mente, var besatte af dæmoner. De er i mine øjne, det vi kalder et mirakel, eller bare et spøgelse/ånd. Nu har jeg været spøgelsesjæger siden 2011. Hold da op, det er ved at være mange år efterhånden 😉 ,

og jeg har ALDRIG nogensinde stødt på, en dæmon. Har aldrig set nogen, blive besat af en, og har heller aldrig selv været besat, i hvert fald ikke, hvad jeg ved 😉 . Altså jeg tror ikke på, onde farlige dæmoner er til. Men jeg mener derimod, at ligesom der findes sure mennesker, er der også sure spøgelser/ånder, der bare ikke vil forstyrres. Jeg kan godt side på et hunt, og få følelsen af, at her er jeg bestemt ikke velkommen, men har aldrig følt at det her, er satans hær, der er kommet for at gøre mig ondt, eller besætte mig. Jeg synes tit, at mange af de store, udlandske paranormale grupper overdriver, det er altid onde dæmoner, der som regel altid besætter en af dem, det aldrig den søde gamle bedstemor, der bare vil sige hej, nej for søde bedstemødre, kan jo ikke kaste rundt med en vel. Det også derfor jeg sjælden, faktisk aldrig, ser de programmer. Jeg synes det er mærkelig, at i alle de år jeg har undersøgt det paranormale felt, har jeg/vi ikke en eneste gang, støt på nogen af disse onde farlige dæmoner. Måske vi bare er heldige, at dæmoner ikke kan lide danmark, og derfor holder sig til udlandet, eller måske her bare, er for koldt. Hvem ved?

2 thoughts on “Hjælp en dæmon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.