Fredag den 13

Der er ikke noget bedre end Halloween, jo så skulle det da lige være, Fredag den 13. Men hvad er det lige, ved fredag den 13, der er så uhyggeligt. Tallet 13 bruges ikke, så mange steder. 13 sal findes ikke i mange skyskraber, mange hoteller har ikke værelse 13, og i gamle dage, eksisterede husnummeret 13, ikke i mange gader, og selv på hospitaler undgår man, operationsstue nummer 13, alt sammen fordi, tallet 13 ikke bringer noget godt med sig.

Nogen mener det er fordi, Jesus havde 13 til bords, og ifølge folketroen er det en varsel om, at én i selskabet vil dø. I Paris har de faktisk personer, de såkaldte “fjortener” der lever af at forøge antallet af gæster, fra 13 til 14, bare for at undgå, at der ikke kun er 13 til bords. Men hvad så med Fredag. Her spiller Jesus faktisk igen en rolle, det var nemlig en fredag, Jesus blev korsfæstet. Der er selvfølgelig mange teorier, omkring dette. Man ved ikke præcis, hvorfor sammenkoblingen er sket, men sætter man fredag og den 13 sammen, så får man, ja det siger jo sig selv, Fredag den 13 😉 .

Nogen er faktisk så bange for denne dag, at de bare bliver i sengen hele dagen. Godt jeg bare kan skrive det her, og ikke skal prøve at udtale det, paraskavedekatriafobi – fobi for fredag d. 13. Jeg har aldrig frygtet fredag den 13. Jeg er ikke mere uheldig, denne dag, (banker under boret 😉 ) end så mange andre dage. Jeg synes bare det (u)hyggelige, med alle de gyser de plejder, at vise i fjernsynet. Men hvad jeg kan se, så kommer der hvis ikke, en eneste gyser i aften. Hallo det er altså fredag den 13. Måske de har glem det, der er i hvert fald ikke ret meget gys over, Alvin og de frække jordegern. Altså med mindre man har angst for jordegern 😉 .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.