De selvudnævnte paranormale eksperter

Jeg ved godt, at jeg har skrevet lidt om det før, og nu gør jeg det igen. Men det gør mig så gal.

Jeg har modtaget en henvendelse fra en, der mente at jeg skulle prøve, at kigge lidt nærmere på den her gruppe. Der findes en del små grupper her i dk, og mange af dem er ikke særlige seriøse, nogen af dem er ligeglade med tilladelser til de forskellige steder, så de bryder bare ind, hvilket slet slet ikke er i orden, men så er der dem, som jeg mener næsten er de værste, dem jeg kalder de selvudnævnte eksperter. Jeg vil selvfølgelig ikke nævne gruppens navn, men de har ikke været i gang i mere, end et lille års tid ca. De har ikke været på mange undersøgelser, eller lavet nogen form for test af noget som helst. Men de ved tilsyneladende ALT. Det der gør mig så gal er, at selv de “store” grupper heriblandt os selv Ghosthunting.dk som har undersøgt det paranormale i over 12 år nu, vil ikke fastslå noget, eller sige, at sådan er det bare. Vi har princippet DØM SELV, netop fordi man ikke kan sige, at det her er den “røde tråd” indefor det paranormale. For der er ikke nogen rød tråd, i det her.

Ellers var det endegyldige bevis, jo fundet forlængst. Men når jeg ser en gruppe, som ikke engang ved, hvad det udstyr de bruger kan eller gør, og de så sidder i den ene video efter den anden, og fortæller om de forskellige spøgelses “arter”, om hvilket der er de “gode” og hvilket der er de “onde” og de så ikke forklare, hvordan de er kommer frem til den konklusion, andet end sådan er det bare. Det er bare noget de mener, og det må de bestemt også, men de glemmer bare lige, at fortælle at det er hvad DE mener, og ikke sådan er det bare. Ikke nok med det, så tager de ud og laver private undersøgelser, altså hjemme ved folk, og her sidder de så igen og “leger” paranormale eksperter, og fortæller hvad de her mennesker skal og ikke skal, uden at have noget som helst idé om, hvad det er de reelt “leger” med. Det er så forkert, det ville princippet være det samme, hvis jeg gik ind til en privat familie og sagde, hej jeg er læge og du fejler det og det. Du skal bare sove lidt, så går det over. Jeg ved jo ikke en skid om sygdomme, og personen kan i værste fald, ende med at blive rigtig syg. Det er fair nok de gerne vil hjælpe, men lad nu vær med, med at “leg” eksperter.

Når man sidder overfor folk, der har bedt om hjælp, fordi de er bange og ikke ved hvad de skal gøre, så tror de fuld og fast på det, en såkaldt “ekspert” siger, og råder dem til, hvilket kan ende med, at gøre hele situationen værre, og i værste fald farligt. De fortæller også, at man skal holde sig fra kirkegårde, hvis man er spøgelsesjæger, fordi der ikke findes spøgelser der, fordi de ikke selv, har kunne finde noget paranormalt. Men det er jo ikke ensbetydende med, at der ikke er noget, på nogen kirkegårde. Vi ville aldrig sige, at der ikke findes spøgelser et sted, for det er jo ikke noget, nogen ved med sikkerhed. Det ville klær´dem meget mere, hvis de var mere ydmyge, og fortalte, at de er helt grønne i det her, og de stadig er i gang med, at lære. At det de nu har fundet ud af ind til videre, er hvad de tror og mener, og ikke gør sig selv til eksperter, som har alle de rigtige svar. At de gerne hjælper folk med paranormale problemer, med at de ikke med sikkerhed kan sige at det de gør er det rigtige. Folk stoler jo på det man fortæller dem, da de jo ikke ved, hvad de ellers skal tro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.