Min hjemmelavet is

Nu er der en en del af jer der har spurgt, om jeg ikke kan lave et indlæg, med opskriften på min hjemmelavet fløde is, og selvfølgelig kan jeg da det.

Det er min mormors opskrift, som er så nem og så smager det så godt. Man kan komme lige det i, man har lyst til. Det du skal bruge er, 200 g. flormelis, 6 pasteuriserede æggeblommer, ca. 3 tsk. vanilje sukker, lidt vanilje aroma, en halv liter piskefløde, lidt salt og så alt det, du ellers vil have i. Skal du lave skildpadde is, skal du have, rom aroma, 1 dåse kondenseret mælk, og 100 g. mørkt chokolade. Jeg plejer at lave vanilje is og skildpadde is.

Først tager man 200 g. flormelis, og pisker med 6 pasteuriserede æggeblommer, og så pisker man ellers den smag i, som man nu vil. I vanilje isen, kommer jeg “sjovt nok” 😉  vanilje sukker og vanilje aroma i. Her smager jeg mig frem til, hvor meget der skal i, og så kommer jeg et meget lille bitte drys salt i, det fremhæver nemlig alle smage 🙂 .

Så pisker man en halv liter piskefløde, ikke for meget, det skal stadig være “blød” og så vender man den pisket fløde, stille og rolig i æggemassen. Man må ikke “vende” den for hårdt eller for meget. Når fløden og æggemassen er vendt helt sammen, kommer man den i fryseren, gerne til dagen efter, og så har man den skønneste fløde is 😛 .

Skal man lave skildpadde is, er det første man skal gøre, er at koge den kondenseret mælk, i 3 timer. Man kommer bare hele dåsen i en gryde, og fylder den med vand, til hele dåsen er under. Meget vigtigt, at den er helt under vand i alle 3 timer. Det må ikke bulder koge, men bare små koge 🙂 . Når den har kogt, skal den køle af, i en times tid ca. og så har man den lækreste karamel, som man i øvrigt kan bruge til alle mulige andre desserter 😛 .

Skildpadde isen, er helt samme fremgangs måde, bare uden vanilje aroma 🙂 . Her kommer jeg rom aroma i, i stedet for, og igen smager jeg mig frem til, hvor meget der skal i. Et lille bitte drys salt, og ca. 100 g hakket mørk chokolade. Husk at alt “smag”, så som hakket chokolade og aroma, skal piskes i æggemassen, og så kommer det pisket fløde i til allersidst.

Når ismassen har stået i fryseren i ca. en time, tager jeg den op, og kommer hele den afkølet dåse med karamel i, og med en dejskraber røre/fordeler jeg, helt forsigtigt karamellen rundt i massen, og stiller den på frys igen, og dagen efter har man den lækreste og skønneste fløde skildpadde is 😛 . Nemmere bliver det da ikke 😉 . Velbekommen 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.